Waar staat Leo voor?

Leo staat voor onze kernwaarden: Loslaten, Ervaren en Ontmoeten. Daarnaast verwijst Leo ook naar Leiden en omgeving, de reikwijdte van ons Odensehuis.

Waarom is er een Odensehuis?

Dementie is één van de meest voorkomende volksziekten in Nederland en het aantal mensen met dementie zal sterk toenemen. Naar verwachting zal één op de vijf mensen (op latere leeftijd) dementie krijgen en daardoor krijgt bijna iedereen op een of andere manier met dementie te maken.

Het grootste gedeelte van de mensen met dementie woont zelfstandig thuis en neemt actief deel aan de maatschappij. Het Odensehuis is een plek waar zij elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen uitwisselen.

Voor wie is het Odensehuis?

Het Odensehuis is er voor mensen met (beginnende) dementie of geheugenproblemen  en hun mantelzorgers. Een indicatie of diagnose is niet nodig.

Moet ik me aanmelden voor het Odensehuis?

Aanmelden voor het Odensehuis hoeft niet. Je kunt tijdens openingstijden binnen lopen. Bellen of mailen voordat je komt, mag altijd. Als je een aantal keren bent geweest, maken we wat uitgebreider kennis, ook om te ontdekken of en op welke manier het Odensehuis bij je past.

Waar komt de naam Odensehuis vandaan?

In Denemarken, in de stad Odense, is in 2000 door mensen met dementie en hun mantelzorgers een inloop-, advies- en ontmoetingscentrum  opgezet. Enkele initiatiefnemers die betrokken waren bij de zorg voor mensen met dementie, hebben zich door op het inloophuis in Odense laten inspireren. Het vergelijkbare inloophuis dat in 2008 opende in Amsterdam Zuid hebben zij daarom het Odensehuis genoemd.

Hoe wordt het Odensehuis gefinancierd?

De activiteiten en ambities van het Odensehuis worden mogelijk gemaakt door fondsen en giften. Daarnaast kunnen ook mensen die het Odensehuis een warm hart toedragen vrijwillig bijdragen en zijn daarmee ‘Vriend van het Odensehuis’.

Contact ons

Telefoon: 071 707 42 27
Email: info@odensehuisleo.nl

direct contact

Meedoen?

Wil je je steen(tje) bijdragen? Dat kan op verschillende manieren!

meedoen?

Odensehuis © 2019 Alle rechten voorbehouden.