Nieuws

Op deze pagina lees je het laatste nieuws over ontwikkelingen en de bezigheden van Odensehuis Leo.

Let op: vanaf 1 juni nieuwe openingstijden

Vanaf 1 juni 2019 zijn de openingstijden:

Geplande activiteiten Odensehuis

Hieronder vindt u de activiteiten in mei en juni:

Training GOED omgaan met dementie

U bent uitgenodigd om deel te nemen aan de Training GOED omgaan met Dementie. Tijdens de training leert u meer over dementie en hoe u hiermee kunt omgaan.

Alzheimer Café 14 februari 2019

14 februari is het Valentijnsdag. Voor velen misschien een romantische dag, maar welke invloed kan dementie hebben op gevoelens die horen bij intimiteit en seksualiteit? Veel mensen vinden praten erover moeilijk. In het Alzheimer Café op donderdag 14 februari wordt psychologe Edith de Jong geïnterviewd over deze onderwerpen en geeft zij tips.

Mantelgroep vanaf februari 2019

Vanaf februari 2019 start Odensehuis Leo met een mantelgroep. In deze groep kunnen mantelzorgers van naaste(n) met (beginnende) dementie en/of geheugenproblemen ervaringen delen met andere in een vergelijkbare situatie.

Lunchconcert 14 januari 2019

Aanstaande maandag 14 januari vanaf 11 uur live muziek in het Odensehuis. Een mooie gelegenheid om een keer een kijkje te nemen!

Financiën bij dementie – Alzheimer Café 10 januari 2019

In het Alzheimer Café op donderdag 10 januari wordt een professionele bewindvoerder Martine Vinkestijn geïnterviewd over zaken zoals wilsonbekwaamheid, bewindvoering, curatorschap, volmacht en levenstestamenten. Deze avond worden praktijkvoorbeelden besproken en hoe daarmee om te gaan.

Donderdag 13 december Alzheimer Café

In het Alzheimer Café op donderdag 13 december komen verschillende hulpverleners, die tips en voorbeelden geven hoe de feestdagen in te vullen. De activiteiten, die op de dagbesteding worden gedaan, kunnen die ook thuis toegepast worden?

Kennismakingslunch 5 november 2018

Maandag 5 november is er in het Odensehuis een kennismakingslunch. Er zijn enkele vrijwilligers en participanten die al langer komen, aanwezig om hun ervaringen te delen.

Alzheimer Café 8 november: Rijvaardigheid bij dementie

In Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest wordt elke derde donderdag van de maandvoorlichting gegeven over dementie. Het thema van donderdag 8 november: Rijvaardigheid bij dementie

Odensehuis Leo toegelaten tot Landelijk Platform Odensehuizen

Odensehuis Leo maakt sinds september 2018 onderdeel uit van het samenwerkingsverband van de Odensehuizen in Nederland: het Landelijk Platform Odensehuizen.

Verras een mantelzorger en stuur een gratis kaartje

Zo vanzelfsprekend als mantelzorgers er zijn voor hun dierbaren, zo lastig is het vaak voor anderen om hen te laten weten: ik ben er voor je, vergeet dat niet. Verras een mantelzorger en stuur een gratis kaartje tussen 4 oktober en 10 november.

Drukbezochte officiële opening

Zeker 350 mensen bezochten vrijdag 21 september 2018 Odensehuis Leo voor de officiële opening. Maarten, participant van het eerste uur, legde samen met wethouder Marleen Damen een symbolische knoop.

Officiële opening 21 september 2018

Op Wereld Alzheimer Dag opent burgemeester Lenferink samen met betrokkenen Odensehuis Leo officieel. Tussen 10.00 uur en 16.00 uur is er een feestelijk, informatief en ontspannen programma samengesteld om kennis te maken met het Odensehuis en dementie.

Mandala tentoonstelling ‘Verward’ in Odensehuis Leo

Ellen Laura van Veelen exposeert zijde op linnen handgemaakte mandala's met gedichten die haar verwerkingsproces van dementie tonen.

Sleutelstad FM interviewt Odensehuis

Sleutelstad FM geeft aandacht aan de vliegende start van Odensehuis Leo. Lees het artikel en luister naar het interview dat zij met ons hebben gehouden.

Trots: Albert Heijn wordt sponsor!

De samenwerking met Albert Heijn Kopermolen en Odensehuis Leo is een feit. Onze overburen vinden het belangrijk dat er een plek is voor mensen met beginnende dementie en hebben besloten ons gul te sponsoren.

De Regenboog Merenwijk doneert!

De Regenboog Merenwijk heeft het Odensehuis deze zomer verrast met een donatie van 200 euro!

Podcastserie over dementie

Gerry van Bakel gaat in een aflevering van haar podcast over dementie in gesprek met de coördinator van het Odensehuis.

Klussen tijdens NL Doet

Tijdens NL Doet, steken in het hele land vrijwilligers hun handen uit de mouwen om anderen te helpen. In het Odensehuis in oprichting was in maart 2018 behoefte aan schilders. En daar wisten de veertien medewerkers van EVA wel raad mee!

Contact ons

Telefoon: 071 707 42 27
Email: info@odensehuisleo.nl

direct contact

Meedoen?

Wil je je steen(tje) bijdragen? Dat kan op verschillende manieren!

meedoen?

Odensehuis © 2019 Alle rechten voorbehouden.