Lees over de activiteiten in Odensehuis Leo in december 2019.

In de link hieronder vind je de Nieuwsbrief Odensehuis Leo  van december met foto’s erbij.

Nieuwsbrief Odensehuis Leo, december 2019

Je kunt hieronder ook de tekst lezen zonder de foto’s.

 

Sinterklaasviering

Natuurlijk vieren we Sinterklaas! ’s Ochtends koffie met slagroom en pepernoten en een heerlijke driegangenmenu klaargemaakt door kok Martin Arbouw.

Toen kwam de klapper! We liepen terug van die overheerlijke maaltijd van bospaddenstoelensoep, pastasalade en kaneelijs naar de huiskamer en daar stonden twee manden met pakjes…..    

Er zat een gedichtje bij elk pakje dat luid en duidelijk door de ontvangers werd voorgelezen.

Met rode wangen werden de pakjes opengemaakt en direct in het hart gesloten. Elke vrijwilliger kreeg een Odensehuisje met een heerlijke bonbon erin.

Op woensdag waren al dat lekkers en die pakjesverrassing er ook, dat was dubbel genieten voor sommigen….

Met dank aan Sint en Piet!

 

Nieuwe puzzel en ook nieuwe spotjes!

Nu worden onze foto’s en het prikborg beter belicht!

Met dank aan “MDC Light” uit Hazerwoude-Rijndijk voor deze mooie donatie !

 

Vogelgeluiden in kerstmuziek

We zaten er allemaal klaar voor. Muziek is een van onze favorieten! Ton Oudshoorn stelde ons niet teleur: we kregen prachtige stukjes kerst/winter gerelateerde muziek voorgeschoteld waarin vogels een rol speelden. Soms probeerde een muziekinstrument de vogelgeluiden na te doen, soms kregen de vogels zelf een (zang)stem.

Vogels zingen weinig in de winter, maar in de muziek vind je ze toch vaak terug met een symbolische betekenis. Zo zou de roodborst het vuur bij de geboorte van Jezus hebben aangewakkerd door zijn vleugelgeklap, de putter op de doornenkroon hebben gezeten en het koekkoekgeroep betekent let op, pas op: een waarschuwing dus. Heerlijke muziek, leuke ‘weetjes’ en een paar meezingliedjes. Zeer geslaagd!

 

Kerst

Vele helpende handen maakten een heerlijke kerstlunch: vooroverleg, voorbereidingen, heerlijke soep, kerststol, fruitsalade en tot slot werd een prachtig kerstgedicht voorgelezen.

 

Oudjaar

Tjsa, wanneer de Odensedinsdag precies op 31 december valt, dan gaan we natuurlijk een feestje bouwen! Zelfgemaakte groentesoep, kersenflappen, oliebollen en wafels: het kon niet op! Hoewel, dat is aardig gelukt. Met een tevreden gevoel ging iedereen het nieuwe jaar tegemoet en daar gaan we natuurlijk volgende week op proosten.

De beste wensen voor iedereen in 2020!

Contact ons

Telefoon: 071 707 42 27
Email: info@odensehuisleo.nl

direct contact

Meedoen?

Wil je je steen(tje) bijdragen? Dat kan op verschillende manieren!

meedoen?

Odensehuis © 2020 Alle rechten voorbehouden.