Lees over de activiteiten in het Odensehuis Leo in februari 2020

In de link hieronder vind je de Nieuwsbrief Odensehuis Leo  van februari met foto’s erbij.

Nieuwsbrief Odensehuis Leo, februari 2020

 

Je kunt hieronder ook de tekst lezen zonder de foto’s.

 

Bewegen en pasta eten
De stoelen stonden al klaar in de grote zaal. Dan weet je het: na een uitgebreide koffie-/thee-intro moesten we toch echt aan de slag. Bijna drie kwartier heeft Veronique ons laten zwaaien, tillen, draaien en bewegen! Maar de beloning van al die noeste arbeid was een heerlijke pastalunch met stokbrood en diverse smeersels en als toetje tiramisu. Daar had niemand van ons bezwaar tegen.

 

Creatief op woensdag…
Schilderen á la Aboriginal, dat is even andere koek. Geen zelfportretten of een vaas met bloemen, maar symbolen deze keer. Diane van Bohemen nam de tijd om ons alles uit te leggen over Aboriginal Art.

Ze liet voorbeelden zien en gaf duidelijke instructies en met een beetje hulp van malletjes, stond er na ongeveer een uur ineens originele Aboriginal Art op ons schilderij. Echt heel erg leuk en rustgevend om te doen! 

 

Spelletjesactiviteiten
Hoewel er buiten een stevige wind waaide, was iedereen toch weer gekomen vandaag. Na de koffie en de eerste chocolade paaseitjes gingen we los in de grote zaal. Jasper en Rob gingen aan de slag met het ‘bevrijden’ van auto’s. Dat zag er best wel ingewikkeld uit. Er moesten diverse auto’s verplaatst worden om één bepaalde auto te laten ontsnappen. Wiskundig inzicht was beslist nodig.

Aan een andere tafel werd een reis door Nederland ‘gedobbeld’. Wanneer een pion op een bepaalde stad of streek kwam kon je vertellen of je er ooit geweest was of vertellen over leuke wetenswaardigheden. Er bleek heel wat afgereisd in Nederland in vroegere jaren!

De derde tafel was gereserveerd voor een wormenspel. Ook het ‘Vertel eens….’ spel sloeg goed aan. Leuk om herinneringen op te halen en de verhalen van vroeger te horen.

 

Voorjaar
Je zou het nog niet verwachten, maar er waren al geitenlammetjes te bewonderen op de kinderboerderij. Heel voorzichtig konden we door een spleetje gluren, want er was alweer een geitenmoeder aan het bevallen en dan mag je niet storen!

Na de lunch mocht Veronique ons weer aan het “beweegwerken” zetten. Iets wat we met veel plezier doen. We kunnen meer dan we zelf denken!

Voor de liefhebbers kon er op woensdag weer een Tai Chi les gevolgd worden. Steeds meer Odensers gaan daaraan meedoen.

 

Voorjaarskriebels
Tijdens de ochtendkoffie kwamen de voorjaarskriebels naar boven en vloog er plots een bal door de kamer! Iedereen deed mee, over en weer werd de bal gegooid en gevangen…. We zijn maar verder gegaan in de grote zaal. Daar is fanatiek gegooid, geslagen en geschopt (tegen de bal). En heel veel gelachen.

 

Nog meer voorjaar…
We genieten volop van onze vier mooie rode amaryllissen die ons zijn geschonken door DAANS BLOEMENWINKEL uit winkelcentrum Santhorst te Leiderdorp.

Contact ons

Telefoon: 071 707 42 27
Email: info@odensehuisleo.nl

direct contact

Meedoen?

Wil je je steen(tje) bijdragen? Dat kan op verschillende manieren!

meedoen?

Odensehuis © 2020 Alle rechten voorbehouden.