Lees in de nieuwsbrief over activiteiten bij het Odensehuis Leo.

In de link hieronder vind je de Nieuwsbrief Odensehuis Leo met foto’s erbij.

Nieuwsbrief Odensehuis Leo, november 2019

Je kunt hieronder ook de tekst lezen zonder de foto’s.

 

Workshop ‘Denken, voelen, communiceren’, door kunstervaringen door Ilona van der Nat.

Dat klinkt als veel tegelijk, maar gelukkig kon Ilona ons direct geruststellen: “we gaan het verhaal ontdekken door naar kunst te kijken”. Iedereen kijkt namelijk op geheel eigen wijze naar een ‘beeld’. Een  ‘beeld’ kan een foto, een schilderij, een object of een situatie zijn. Als eerste zagen we een dia van een deel van – vermoedelijk – een paard. Maar waarom zou het niet een eenhoorn of een eland kunnen zijn? Omdat we niet genoeg ‘beeld’ hadden bleef dat onduidelijk en kon onze fantasie het ‘beeld’ aanvullen.

De volgende dia was een schilderij van een groep mensen, variërend in leeftijd, met eten op tafel en sommigen met een muziekinstrument in de hand. Ilona’s eerste vraag: “wat zie je nu?” gaf wisselende reacties: rommelig; oud tafereel gezien de kledingkeuze; familiefeest? Door steeds te kijken en met de opmerkingen erbij betrekkend kwamen er vragen. Wat doen die kinderen op de voorgrond? Wordt er (teveel) gedronken? 

De tweede dia liet een jongen aan een lessenaar zien die naar buiten keek. Buiten lijkt sneeuw te liggen, maar het raam staat open. Toch zomer? Is het een spiegel (waarin we de schilder gespiegeld zien) of een schilderij dat een man voorstelt?  Nog niet eerder was een schilderij zo nauwkeurig beoordeeld! Maar ook heel leerzaam om eens door de ogen van een ander naar een ‘beeld’ te kijken.

 

Bewegen, deel 1

Vandaag was het een echte herfstdag, met volop regen en een stevige koude wind. Geen weer om te gaan wandelen. Tijdens het gezamenlijke koffie (of thee) drinken kwamen er wat spelletjes op tafel en werd de puzzel weer wat verder gelegd.

Na een vroege overheerlijke lunch, met als nieuwe attractie PINDAKAAS! startte Veronique met een pilotles ‘Bewegen’. Comfortabel op een stoel zittend kregen we allemaal lichte oefeningen om onze spieren wat losser te maken. Zelfs de sceptici onder ons vonden het ontzettend leuk! Dus gaan we het nu vaker doen!

 

Bewegen, deel 2

Koud met af en toe een buitje; echt weer om binnen te blijven toch? Twee van onze participanten lieten zich niet tegenhouden en gingen samen met Marja (om de beurt) op de duofiets een frisse, en een beetje natte, neus halen. Heerlijk uitwaaien noemden ze dat.

De rest bleef lekker binnen, maar wilde toch wel wat actie. We gingen op onderzoek en vonden allerlei soorten ballen en kegels in een kast. Dat werd dus kegelen! Fanatiek werd er tegen de kegels aan gegooid, gerold en gestuiterd. Met zachte ballen, harde ballen en als laatste met een prachtige strandbal met een vis erin! Die vonden we zo leuk dat er terplekke een overgooispel begon. Net zo fanatiek als bij het kegelen vlogen de ballen – ja, we deden het zelfs met twee strandballen – over en weer! De behendigheid werd goed getest, net als de lachspieren. Voor herhaling vatbaar. En de puzzel werd afgemaakt!!!

 

Speculaas

Tja, het is alweer de laatste week van november en dan is het toch echt speculaastijd! Terwijl de rest van de groep een frisse neus ging halen in het wijkpark namen Rob en Bert de taak op zich om speculaaskoekjes te maken samen met Annemarie en Jasper. Al snel hadden beide heren de slag te pakken en lag de bakplaat vol ronde speculaaskoeken met amandelen. Toen was het even (lang) wachten tot de koekjes gaar waren. Iedereen die langs liep – en dat waren er veel, want er was een kledingverkoop in de grote zaal – vroeg waar die heerlijke geur vandaan kwam!  

Als toetje bij de lunch kregen we een heerlijk warm stukje speculaaskoek en de rest hebben we opgegeten bij de koffie en de thee, na de lunch.

Voor de woensdaggroep zijn er weer snel nieuwe speculaas gebakken. Extra energie voor de Tai Chi les!

Trouwens aan een ieder een compliment die ervoor zorgt dat de lunch klaarstaat en alles er na afloop weer picobello uitziet.

 

Gift van Stichting de Carolusgulden

We hebben een gift van €500,- gehad van Stichting de Carolusgulden , een fonds dat zich richt op het financieel ondersteunen van het zelfstandig wonen en welzijn van ouderen. We zijn erg blij met de gift, en we willen hierbij de stichting hartelijk danken voor de gift en de waardering voor het Odensehuis Leo.

Contact ons

Telefoon: 071 707 42 27
Email: info@odensehuisleo.nl

direct contact

Meedoen?

Wil je je steen(tje) bijdragen? Dat kan op verschillende manieren!

meedoen?

Odensehuis © 2020 Alle rechten voorbehouden.