Lees in de nieuwsbrief over activiteiten bij het Odensehuis Leo.

In de link hieronder vind je de mooi opgemaakte Nieuwsbrief Odensehuis Leo met foto’s erbij.

Nieuwsbrief september 2019

Je kunt hieronder de tekst ook lezen zonder foto’s.

Zomaar een dag in Odensehuis Leo….
begint natuurlijk met een kopje koffie of thee met een lekker koekje!
We hebben elkaar bijna een week niet gezien en er is dan heel veel bij te praten over dagelijkse dingen of bijzondere tripjes. Gewoon even in alle stilte genieten van het gezelschap en de sfeer is natuurlijk ook een optie.
Wanneer er geen bijzondere activiteit is gaan we vaak wandelen of jeu-de-boules spelen in het nabijgelegen park. Bij terugkomst staat er een heerlijke lunch klaar, waar we met z’n allen van gaan smullen.

Schilderen met kunstenares Nique Zitman
Dat was een verrassing vanmorgen! Na de koffie werden we uitgenodigd om naar de eetzaal te gaan en in plaats van een lunch lagen er kleurige doekjes voor ons klaar. De opdracht:schilder elkaars gezicht, dat was wel even schrikken. We zijn toch geen Rembrandtjes? Al zat er wel een undercover- leerling van Rembrandt tussen… Nique gaf met rustige stem steeds aanwijzingen of adviezen, zodat we uiteindelijk allemaal heel tevreden waren over het eindresultaat. Het resultaat hangt te pronken in onze koffiekamer en dat kunt u zien tijdens onze ‘Open dagen op 8 en 9 oktober’.

Jeu-de-Boules
Jeu-de-boules spelen is een van onze favorieten. We spelen het minstens één keer per maand onder supervisie van onze vrijwilligster Atie. We spelen in drie groepen en hebben het meeste plezier wanneer er een bal wordt weggeketst. Maar… winnen is toch ook wel een heel erg leuke ervaring!

Een mooie verrassing!
Vandaag leek het wel Sinterklaas! Ikea had ons dozen vol woonaccessoires geschonken, eigenlijk aan Radius maar wij hadden eerste keus! Er waren vazen, kandelaars, etagères, kussens, waxinelichthouders, gieters en nog meer spullen. De keuze is uiteindelijk op een paar vazen, wat kussens, een etagère en twee fotolijsten gevallen. De banken zijn nu helemaal opgefleurd. De fotolijsten staan te pronken met prachtige bloemenetsen. Ze staan werkelijk prachtig op onze nieuwe kast.
De nog steeds volle dozen gaan nu verder het Radiuscircuit in om andere (huis)kamers een plekje te vinden. Met dank aan Ikea!
Daarna hebben we toch nog even een rondje park gedaan, want het was eigenlijk best lekker weer. De lunch die bij aankomst klaar stond was weer superlekker en het natafelen was weer als vanouds!

Natuurwandeling
Een boswandeling maken we regelmatig: even lekker wat frisse lucht opsnuiven en bewegen tegelijk. Wat wil je nog meer? Toch ontdekten we meer, onder leiding van IVN-gids Annemarie. Voelen aan bomen – zachte of harde schors, glad of schuurpapier, koud of warm-, kijken naar bladvormen en de verschillende vruchten van de bomen ontdekken. In het Merenwijkpark vallen de hazelnoten zomaar op de grond! Wanneer je met een loepje naar een klein stukje mos op een boombast kijkt, lijkt het ineens een oerwoud. Maar het allerleukst was toch wel met hulp van een spiegel door de boomtakken lopen!

Alzheimerdag met Fietsmaatjes bij Swift
Fietsmaatjes, Zorg en Zekerheid, Alzheimer Nederland en Swift organiseerden de Alzheimerdag voor Leiden en de Leidse Regio. Alle Odenseparticipanten werden opgehaald door een fietsmaatje (met fiets) bij het Odensehuis Leo en zo reden we in een met zon overgoten optocht naar wielervereniging Swift. We reden de toeristische route en zagen onderweg veel van Leiden.
De ontvangst was groots: een echte “spiekert” en muziek. Er stond een heerlijke kop koffie klaar waar we echt aan toe waren na zo’n lange rit.
Na de lunch – verzorgd door DZB – was er gelegenheid om te dansen op live-muziek en/of lekker buiten in het zonnetje te zitten. De terugweg hebben we ook in colonne afgelegd met een extraatje langs De Zijl en over de Broekweg.

Odensehuis Leo bestond op 23 september 2019 precies een jaar. Bloemen en een lekkere traktatie dus!

Spelletjesdag
Wat doe je wanneer het regent? Natuurlijk SPELLETJES! Met veel gelach en soms gekreun werd het wormenspel gespeeld; sjoelstenen fanatiek geschoven; vier op een rij uitgeprobeerd, intens gedamd en geconcentreerd triodos gespeeld.

 

Op 1 oktober gaan we hutspot maken, maar daar lees je in de volgende nieuwsbrief meer over….

Contact ons

Telefoon: 071 707 42 27
Email: info@odensehuisleo.nl

direct contact

Meedoen?

Wil je je steen(tje) bijdragen? Dat kan op verschillende manieren!

meedoen?

Odensehuis © 2019 Alle rechten voorbehouden.