Odensehuis LEO

Met dementie krijgt bijna iedereen vroeg of laat op de één of andere manier te maken. Het Odensehuis wil dementie een stem en een gezicht geven. In de eerste plaats zijn we een ontmoetingspek  waar je ervaringen kunt delen en elkaar tot steun kunt zijn.

Het omgaan met de veranderingen en ondertussen een zo gewoon mogelijk leven kunnen blijven leiden staat voorop. Samen onderzoeken we wat jij nodig hebt om te kunnen leven zoals jij dat graag wilt, of je nu dementie hebt of mantelzorger bent.

Bezoekers, vrijwilligers en beroepskrachten van het Odensehuis zijn participanten. Iedereen kan een gelijkwaardige en actieve rol vervullen om het Odensehuis te ‘runnen’ en vorm te geven. Wat er wel of niet georganiseerd wordt, is een gezamenlijke verantwoordelijkheid.  Iedereen bepaalt zelf waar hij of zij aan mee doet.  Het Odensehuis kent een vrije inloop.

Onze Kernwaarden

Loslaten

Om kunnen gaan met (beginnende) dementie  lukt pas als je in staat bent te aanvaarden dat er van alles verandert. Dat geldt voor alle betrokkenen. Onzekerheid, boosheid, angst en verdriet komen allemaal voorbij.  Door dit met elkaar te delen, kan er ruimte ontstaan, hoe ingewikkeld soms ook,  om los te laten.

Ervaren

Vaardigheden en vermogens kunnen afnemen, toch kun je altijd van betekenis blijven voor anderen, al dan niet met een beetje hulp of ondersteuning. Het gevoel van eigen regie en eigenwaarde is voor ieder mens belangrijk. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en tekortkomingen, of dementie nu wel of geen rol speelt.  Dementie bestaat en verstoppen helpt niet. Door ervaringen te delen met elkaar en met de wereld om ons heen, krijgt dementie een gezicht en een stem in het volle licht.

Ontmoeten

Isolement ligt bij (beginnende) dementie op de loer. Door lotgenoten te leren kennen, met elkaar dingen te ondernemen en de gewone dagelijkse dingen met elkaar vorm te geven ontstaat verbondenheid met en begrip voor elkaar.  Het Odensehuis biedt de mogelijkheid en de ruimte hiertoe. Zonder verplichtingen en drempels.

Documenten

Binnenkort vind je hier diverse documenten van Odensehuis Leo.

Ervaringen

Binnenkort lees je op hier ervaringen van participanten, mantelzorgers en vrijwilligers.

Contact ons

Telefoon: 071 707 42 27
Email: info@odensehuisleo.nl

direct contact

Meedoen?

Wil je je steen(tje) bijdragen? Dat kan op verschillende manieren!

meedoen?

Odensehuis © 2019 Alle rechten voorbehouden.